Kulmien pigmentoinnit

Microblading-, light microblading-, ombre- vai yhdistelmäkulmat?

Microblading ja light microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Light microblading- tekniikalla saadaan vielä ohuempia sekä luonnollisempia karvoja kuin perinteisellä microbladingilla.

Ombre/puuterikulmat ovat liukuvärjätyt ja meikkimäiset, eikä niissä ole karvamaisia linjoja.

Yhdistelmäkulmissa nimensä mukaisesti yhdistetään microblading- ja ombretekniikkaa, jossa on karvamaista muotoilua ja meikkimäistä lopputulosta.

Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit eivät ole haitallisia iholle. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuin tatuoiminen, mutta siinä on kuitenkin hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. 

Oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan reilussa vuodessa. Tämä tarkoittaa, jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi toimenpide noin 10-12 kuukauden jälkeen ensilaitosta. 

Vahvistus suositellaan tekemään noin 4-6 viikon päästä ensimmäisestä toimenpiteestä, tämä sisältyy hintaan.

Toimenpiteessä käytetään puudutusainetta, joten mainitsethan jos olet allerginen seuraaville: Lidokaiini, prilokaiini, benzokaiini, tetrakaiini, adrenaliini (epinefriini).

Toimenpiteessä

Ensimmäiseen toimenpiteeseen varataan reilu 2h aikaa. Toimenpiteen alussa teemme konsultaation, jossa keskustelemme kulmien muodosta, väristä, sekä sinun toiveistasi kulmien suhteen. Lisäksi käymme läpi toimenpiteen ja jälkihoito-ohjeet.

Sen jälkeen mittaamme sinulle täydellisen symmetriset kulmat kasvojen muotojesi mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä, vaan ne pyyhitään kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Sinulla on siis hyvä käsitys tulevista kulmistasi ennen toimenpidettä, joten riski tyytymättömyyteen uusia kulmiasi kohtaan on todella pieni.

Käytämme puudutusainetta, joka vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Ensimmäiset linjat tehdään kuitenkin ilman puudutusta, jotta puudutteen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuta kulmien symmetrisyyteen.

Ihon parantuminen kestää yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kuollut ihosolukko lähtee irtoamaan ihosta, toisin sanoen pienet ihonhiukkaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja silloin tehdään vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt normaalia enemmän.  

Eve on Sharp Brows microblading 3.0 artist!

Kulmienpigmentoinilla voidaan tehdä:

 • Värin, pituuden ja muodon korjaus
 • Korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa
 • Piilotettua arvet
 • Korjattua vanhat kulmapigmentoinnit (värin tulee olla tarpeeksi haalistunut ennen microbladingiä)
 • Korjattua kokonaan karvattomat kulmat luonnollisen näköiseksi

Microblading muihin tekniikoihin verrattuna

 • Lopputulos on luonnollinen, ei teennäinen
 • Uudella 3D-tekniikalla tekijä piirtää aidon ohuita luonnollisen näköisiä karvoja
 • Pigmentti ei tunkeudu syvälle ihoon, koska siihen käytetään erikoisterää
 • Kertakäyttöisessä terässä on useita toisiinsa kiinnitettyjä micro-ohuita neuloja
 • Lähes mitätön turvotus ja lyhyt toipumisaika
 • Värin muuttumattomuus (sinertävä/punertava)

Varaudu ennen hoitoa:

 • Kaksi päivää ennen pigmentointia ei tule käyttää antibiootteja tai alkoholia (antibiootti voi vaikuttaa pigmenttien pysyvyyteen ja alkoholi voi ohentaa verta, jolloin verenvuoto lisääntyy).
 • Älä käytä aspiriinia, ibuprofeenia tai muita kipulääkkeitä, sekä verenohennuslääkkeitä 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Voimakkaampi verenvuoto haittaa microblading -pigmenttien tarttumista ihoon. Omega 3 -tuotteiden ja E-vitamiinilisän käytön lopettaminen noin 2 viikkoa ennen microbladingia on suositeltavaa. Kroonisten sairauksien lääkitykset saattavat myös lisätä verenvuotoa.
 • Kaksi viikkoa ennen, lopeta antiage-tuotteiden sekä AHA-happoja sisältävien tuotteiden käyttö kulmiesi alueella.
 • Solariumia emme myöskään suosittele, sillä se voi kovettaa ihoa. Näin pigmentit eivät välttämättä pääse tarpeeksi syvälle.
 • Älä nypi tai siisti kulmakarvojasi millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen microblading-käsittelyä.
 • Voit tulla kulmat kevyesti meikattuna, jolloin näemme millaisista kulmista pidät.

Varaudu hoidon jälkeen: 

 • On erityisen tärkeää pitää iho kuivana ja puhtaana.
 • Ihosi punoittaa heti hoidon jälkeen, mutta voit halutessasi palata toimenpiteen jälkeen töihin/kouluun, sillä kulmasi näyttävät hyviltä.
 • Vältä aurinkoa, uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan.
 • Vältä meikkaamista ja antiage -tuotteiden laittoa kulmien alueelle 10 vrk ajan.
 • Paranemisvaiheessa kulmissa voi esiintyä kutinaa, mutta niihin ei saa koskea.
 • Hoida kulmiasi sinulle annettujen ohjeiden mukaan.

Muista, että microblading-toimenpiteen todellinen tulos voidaan arvioida vasta vahvistuksen jälkeen, joka on 4-6 viikon jälkeen esimmäisestä kerrasta.

Huomioithan myös, että jopa 80% värin lähtemisen syynä on huono valmistautuminen ja/tai jatkohoito. On tärkeää parantumisen jälkeenkin välttää aurinkoa, solariumia ja huomioida, että kulmia ei suositella meikkaamaan.

Pyydämme allekirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen liikkeessämme ennen hoitoa sekä noudattamaan hoito-ohjeita. Muistathan, että oikein valmistautumalla ja ohjeita noudattamalla kulmasi parantuvat nopeasti ja saat nauttia upeista kulmistasi pitkään!

Pigmentoinnin esteet

Toimenpiteen esteenä voivat olla toiset toimenpiteet/hoidot (laser, Botox, täyteaineet, vahvat kuorinnat, kemoterapia) kolme viikon sisällä ennen toimenpidettä. 

Emme tee kulmia, jos olet raskaana, imetät tai olet alaikäinen. 

Diabetes, leukemia tai anemia ovat myös esteitä, myös jos sairastat tarttuvia tauteja tai sinulla on jokin hoitoa rajoittava lääkitys esim. verenohennuslääke tai Roccutan lääkitys 6kk sisään. 

Lisäksi todella rasvainen iho tai erittäin kuiva iho voi olla este microblading-toimenpiteelle.