Plasma Pen

Veitsetön silmäluomien kohotus ja ryppyjen/juonteiden häivitys. 

Planoplas®-plasmakynähoito

Ajan kuluessa ihomme elastisuus ja kimmoisuus vähenee, tehden ihosta ryppyisen ja raskaan. Kollagenituotanto vähenee 20-80 ikävuoden aikana jopa puolella.

Plasmakynähoidolla voidaan hoitaa monia kasvojen alueen ongelmia, silmäluomien kohotus sekä leuan alueen kiinteytys. Tekniikalla voidaan hoitaa myös nasobiaalit, harakanvarpaat, huulien rypyt ja "sibeliukset". 

Kollageenin tuotannon vähentyminen näkyy usein ensimmäisenä ohuella silmänympärysiholla. Vaikka kuinka lepäisimme ja elintapamme olisivat kunnossa, emme pysty vaikuttamaan raskaisiin silmäluomiin, jotka tekevät ilmeestämme helposti surullisen ja väsyneen.

Eivätkä raskaat silmäluomet ole useinkaan pelkästään esteettinen haitta - monet voivat kärsiä päänsärystä, silmien kirvelystä ja väsymisestä sekä näkökentän pienenemisestä.

Planoplas®-plasmakynähoidon ansiosta meillä on tarjota hellävarainen vaihtoehto silmäluomileikkauksille. Kirurginen silmäluomileikkaus on suuri operaatio, josta monet ongelmasta kärsivät kieltäytyvät peläten mm. pitkää palautumisaikaa tai mahdollista arpeutumista.

Miten Planoplas®-plasmakynähoito toimii?

Plasmakynän kärkeen johdetaan pieni plasmasalama, joka ihoon osuessaan muodostaa välittömän lämpöreaktion eli plasmapisteen. Plasmapisteen ympäriltä iho kutistuu silminnähden ja lämpöreaktio aktivoi fibroblastisolut ihon syvemmissä kerroksissa tuottamaan kollageenia ja elastaania. Plasmapisteiden optimaalisen sijoittelun ansiosta iholla saadaan aikaan huomattava kudoksen kutistuminen. Plasmahoidolla iho ei vahingoitu, vaan pinnallinen lämpöreaktio johdetaan vain ihon ylempään kerrokseen. Koneella ei kosketa ihon lainkaan vaan salama sammuu heti kun ihokosketus tapahtuu.

Kaikenkaikkiaan hoito on vähäriskinen, hellävarainen ihokudokselle ja lähes kivuton voidepuudutteen ansiosta.

Planoplas®-plasmakynähoidon tulos on nähtävillä välittömästi. Hoidon jälkeen käsittelylle alueelle tulee turvotusta ja plasmapisteiden kohdille muodostuu rupea. Rupi irtoaa ihosta noin viikossa ja turvotus laskee samassa ajassa. On äärimmäisen tärkeää sitoutua noudattamaan kotihoito-ohjeita, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Tietoa Planoplas®-plasmakynähoidosta

1. Hoidon kesto

Puudutteen vaikutusaika on 30-45 minuuttia, ja itse toimenpide vie noin 10-20 minuuttia. Lisäksi käytämme aikaa alkukeskusteluun sekä kotihoito-ohjeiden perusteellisen läpikäymiseen. Aikaa tulee kaikkineen varata noin 2 tuntia.

2. Tuloksen kesto
Hoitotulos pysyy ihossa arviolta noin kaksi vuotta tai pidempään asiakkaan ihosta, ikääntymisprosessista ja omasta kollagenituotannosta riippuen.

3. Hoitokertojen määrä
Yleensä yksi hoitokerta riittää, mutta asiakkaan tilasta ja ikääntymismuutoksista riippuen voidaan tarvita vielä toinen tai kolmas kerta, hoitojen väli vähintään kolme kuukautta.

4. Konsultaatioaika
Ennen toimenpideaikaa varataan konsultaatioaika Planoplas®-hoitajasi kanssa. Konsultaatiossa kysytään terveydentilaasi liittyviä kysymyksiä sekä varmistetaan hoidon sopivuus. Konsultaation hinta hyvitetään sinulle Planoplas®-plasmakynähoidon hinnasta.

5. Odotettavat hoidon sivuvaikutukset
Turvotusta ja rupeaa tulee käsitellylle alueelle ja ne häviävät ihosta noin viikosta. Turvotus on suurimmillaan kolmantena aamuna hoidon jälkeen. Rupien irrottua, alta paljastuu uusi vaaleanpunainen iho, jota tulee suojata auringolta 4-6 viikkoa.

6. Toipuminen
Turvotusta ja rupea esiintyy ihossa noin viikon, jolloin et ehkä halua esiintyä virallisissa tilaisuuksissa. Hoidon jälkeen voit muutoin toimia aivan normaalisti. Huomioithan, että lämpötilavaihteluita (sauna, hikoilu, aurinko, jne) käsitellyllä alueella tulee varoa!

7. TÄRKEÄÄ!
Planoplas®-kotihoito-ohjeisiin tulee sitoutua tarkoin. Saunaa, kylpylää, kuumia suihkuja, solariumia, hikisiä treenejä ja aurinkoa tulee välttää, jotta iho paranisi parhaalla mahdollisella tavalla. Pigmenttimuutosten välttämiseksi tulee käsitellyllä alueella käyttää SPF 50 aurinkosuojaa.

Edut Planoplas®-plasmahoidossa :

 • ei mahdollisuutta ylikäsittelyyn ( ihon liiallinen kiristäminen)
 • ei arpia
 • ei nukutusta
 • edullinen
 • ei leikkausta
 • pitkäkestoinen tulos

Esteet Planoplas®-plasmahoidolle:

 • kortisonilääkitys
 • raskaus tai imetys
 • tulehdus hoidettavalla alueella
 • sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä
 • HIV, AIDS ja hepatiitti
 • tekniset implantit pään alueella
 • vahva taipumus ihon pigmentoitumiseen
 • taipumus arpikudoksen liikakasvuun (arpikeloidi)
 • verenvuototauti
 • diabetes
 • säännöllinen turvotus silmien ympärillä (lymphatic drainage disorder)
 • tumma (etninen) ihonväri